MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych...
fot. JillWellington/Pixabay

5 powodów, aby jeść śliwki świeże i suszone. Pomagają nie tylko na zaparcia, ale też przy miażdżycy i nadciśnieniu tętniczym

Pomagają zmniejszyć stan zapalny organizmu

Śliwki – zarówno świeże, jak i suszone – są źródłem silnych przeciwutleniaczy, w tym witaminy C, czyli kwasu askorbinowego. Jedną z jego ról jest wspieranie organizmu w walce z antyoksydantami, a tym samym zmniejszanie stanu zapalnego i spowalnianie procesu starzenia komórek. Zawierają także duże ilości przeciwutleniaczy polifenolowych, które wpływają pozytywnie na kondycję kości i mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia cukrzycy i chorób serca.

Zobacz również

Mateusz Szczepaniak z Abramczyk Polonii: - Nikt z nas nie chodzi głową w ekstralidze

Mateusz Szczepaniak z Abramczyk Polonii: - Nikt z nas nie chodzi głową w ekstralidze

Arkadiusz Miłoszewski: Mam nadzieję, że nikt nie myśli o szóstym meczu

Arkadiusz Miłoszewski: Mam nadzieję, że nikt nie myśli o szóstym meczu

Polecamy

Tych chipsów wkrótce nie kupisz w sklepach. Mogą powodować raka

TYLKO U NAS
Tych chipsów wkrótce nie kupisz w sklepach. Mogą powodować raka

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

W tych klapkach na lato stopa wygląda bosko. Zakochałam się w obuwiu Ewy Wachowicz

Zaległe mecze 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej. Zapis relacji na żywo [5 czerwca 2024]

Zaległe mecze 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej. Zapis relacji na żywo [5 czerwca 2024]