MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 29
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
W sobotę, 20 maja w bydgoskim "gastronomiku" wiele się...
fot. Dariusz Bloch

Drzwi otwarte w bydgoskim gastronomiku: sushi, gofry, bitwa na smaki i pokaz kelnerski [zdjęcia]

W sobotę, 20 maja w bydgoskim "gastronomiku" wiele się działo. Były ciekawe spotkania, pokazy kulinarne i prezentacje - tak szkoła przy ul. Konarskiego zachęcała kandydatów do nauki w zawodach, w których kształci. W warsztatach szkolnych uczniowie ostatnich klas szkół podstawowych mogli zobaczyć, jak przyrządzić sushi, burgery jarskie, wyroby z ciasta francuskiego czy mini pizzę. W czasie drzwi otwartych odbyły się też finały konkursów „Desery Świata” oraz „Barista”. Była też „Bitwa na drobiowe smaki” i samodzielne przygotowanie przez ósmoklasistów gofrów do degustacji.

Zobacz również

Polki przegrały w półfinale młodzieżowego Euro

Polki przegrały w półfinale młodzieżowego Euro

Ania, Kasia, Stasia i Grażyna już w plenerze. Palmy w Katowicach powróciły!

Ania, Kasia, Stasia i Grażyna już w plenerze. Palmy w Katowicach powróciły!

Polecamy

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Te antyczne zboża są najlepsze dla cukrzyka

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Miał brzuch jak w ciąży z trojaczkami. Powodem była… kupa

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę