MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy przesianą...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Przepis na (mistrzowski) piernik z Koła Gospodyń Wiejskich w Kowalewie Pomorskim. Puszysty, aromatyczny, miękki i pyszny

Jak zrobić ciasto piernikowe?

Żółtka ucieramy z cukrem i margaryną. Dodajemy przesianą mąkę. Sodę rozrabiamy w połowie szklanki mleka. Dodajemy roztwór do ciasta. Dokładamy miód, kakao, przyprawę korzenną/cynamon.

Zobacz również

Kierowca skody jechał slalomem, wykonywał też inne dziwne manewry...

Kierowca skody jechał slalomem, wykonywał też inne dziwne manewry...

Mężczyzna skoczył do Odry! Interwencja ratowników WOPR przy moście Dmowskiego

NOWE
Mężczyzna skoczył do Odry! Interwencja ratowników WOPR przy moście Dmowskiego

Polecamy

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Ten schab duszony z młodą kapustką rozpływa się w ustach. Najlepszy obiad na wiosnę

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Najlepsza tarta z rabarbarem i bezą. Znika do ostatniego okruszka

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze